Danmarks første cannabis-forsøg er kæmpe succes !


Forskere fra Aalborg Universitet har netop afsluttet et større studie af cannabis. Forsøget have til formål at undersøge hvor vidt cannabisolie kan lindre smerte og nedsætte betændelsestilstande i forbindelse med sygdom. Og resultaterne er forbløffende.

Forskere fra Aalborg Universitet har netop afsluttet det første videnskabelige forsøg med cannabis i Danmark.

Forsøget sker på baggrund af internationale studier, der har vist, at rotter og mus med leddegigt får færre smerter, når de behandles med CBD.

Cannabis består af hundredvis af cannabinoider, men der har primært været fokus på det euforiserende og vanedannende stof THC. Vi kiggede derimod nærmere på Cannabinoiden CBD, som ikke er euforiserende eller vanedannende, men som har anti-inflammatorisk effekt og afslapper, siger smerteforsker og professor Lars Pedersen, som er en del af forsknings forsøget.

Sådan foregik forsøget

Forsøget, som gik igang sidste sommer, bestod af 160 patienter med de to gigtformer psoriasis-gigt og slidgigt i hænderne.

Forsøgspersonerne blev opdelt i to grupper. Den ene gruppe fik 25mg CBD i en kapsel, mens den anden fik placebo-kapsler. CBD’en er naturligt udvundet fra planter og er blevet behandlet, så der ikke er noget af det euforiserende stof THC tilbage.  

Det forsøget viste er at CBD blokerer smertenerverne, som dermed bremser den kaskade, der foregår når der er betændelse i kroppen også kaldet inflammation. Desuden bekæmper CBD også aktivt selve inflammationen. På den måde påvirker stoffet både smerten og selve betændelsen. Johannes Vela, som er læge og ph.d-studerende udtaler;
”Vi er meget overraskede da det har vist sig at CBD ikke bare lindre smertesignalerne, men også aktivt bekæmper inflammationen og betændelsen i hos både psoriasisgigt patienter og slidgigt patienter. ”

Kunne du også godt tænke dig at prøve kapslerne ? Så køb dem her idag !

70 ud af de 80 mærkede en væsentlig forbedring

Op mod 90% af forsøgspersonerne mærkede væsentlig lindring efter 3 måneder, i modsætning til placebogruppen hvor 15 ud af 80 rapporterede forbedringer. Mange oplevede forbedringer allerede efter de første par uger, mens patienter med kraftige smerter først oplevede markant effekt efter 2-3 måneders brug. Desuden rapporterede forsøgspersonerne også at deres fordøjelse og søvn blev væsentligt forbedret, og deres energiniveau var steget markant.

Fremtidens medicin

Resultater som disse spår en lys fremtid for cannabismedicin og især CBD. Resultaterne er ikke enestående, et studie om rygsmerter fra Canada viste lignede resultater for et par måneder siden, og forskere på Syddansk universitet er netop nu i gang med endnu et studie af olien.
”CBD bliver den foretrukne medicin til behandling af en bred vifte af sygdomme inden for de næste par år” Mener Johannes Vela .

Godkendt produkt

Produktet som bliver testet i forsøget, er produceret af et Spansk firma som i dag allerede sælger olie og kapsler her i EU. Det er nemlig klassificeret som kosttilskud i flere EU lande, da det er stort set bivirkningsfrit og ufarligt.


”Vi anbefaler Raw Organics nano kapsler da de er de lever op til Sundhedsstyrelsen strenge krav. De er produceret under særdeles kliniske forhold og importeret fra USA. Det er de samme kapsler vi baserede vores forsøg på. Derfor er de et naturligt valg” udtaler
Johannes Vela, forskningsleder.

Kunne du også godt tænke dig at prøve kapslerne ? så køb dem her idag !

VELKOMMEN TIL DEBATTEN

  • Sundheds-magasinet.dk ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.

Birthe Birk
Jeg bruger det selv med stor succes, det tager en del af mine gigt smerter og jeg sover meget bedre.
Grethe Christiansen
Nu prøver jeg det. Har altid været lidt skeptisk, men nu har jeg simpelthen læst så meget positivt om det. Det er værd et forsøg imod gigt i hænderne!
Lene Madsen
Ikke ofte jeg læser om et produkt, som jeg rent faktisk bruger, men Raw Organics leverer til mig på månedlig basis og er virkelig glad for det.
Karin Svendsen
Leveringstid?? Kan jeg ikke finde??
Lene Madsen
Bestilte min pakke om aftenen, fik den næste dag med DAO pakkelevering i postkassen.
Kirsten Olsen
DET SKAL PRØVES!
Jette Svensson
Jeg har brugt det i et år imod angst, virker skånsomt og godt, ikke den samme osteklokke følelse som normal angstdæmpende medicin.

Jeg er redaktør og arbejder hver dag for, at læserne skal kunne finde anvisninger til at ændre livsstil, så de får det bedre fysisk, mentalt og socialt. Min viden bliver fulgt op med løbende videreuddannelsesaktiviteter med fokus på de nyeste opdagelser og opfølges, samt ajourføres hvert år.

Seneste artikler

Danmarks første cannabis-forsøg er kæmpe succes !

Forskere fra Aalborg Universitet har netop afsluttet et større studie af cannabis. Forsøget have til formål at undersøge hvor vidt...

Fra angst og depression til selvværd og livskvalitet

Lær hemmeligheden bag hvordan du slipper af med angst og depression uden at proppe dig med farmaceutisk medicin og antidepressiver.

Sådan sætter du en stopper for dine kroniske smerter

Lider du af kroniske smerter? Syntes du også at store mængder medicin, piller og smertestillende er skruen...

Få en god nats søvn

Du vender og drejer dig. Du prøver at tænke på ingenting. Men dine tanker farer derudaf. Du ved at du skal op...

Relaterede artikler

Nyhedsbrev